Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hi-Rez a oryginalność

Gość Pan Szymek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, co sądzicie o kopiowaniu różnych rozwiązań od konkurencji przez to studio? Ostatnio zaprezentowali grę, która podejrzanie dużo "pożycza" od Overwatcha i Team Fortress 2, a ich aktualna "twórczość" wyraża się w taki sposób:

SecSj61.jpg

Akceptujecie takie praktyki, wpływa to na waszą ocenę gry?

Opublikowano

Czekam tylko na pozew sądowy od Blizzarda za plagiat gry "Overwatch".

Opublikowano

Jak grałam w Smite to lubiłam Chang'e. Ale totalna żenada ze strony studia z tym artworkiem :mellow:

Opublikowano

gry się nie robi przez 3 miesiące, nie sądzę, że overwatcha skopiowali, a tak ogólnie to mi się wydaje, że dużo kopiują.

Opublikowano

ehh wiedziałem że kiedyś to zdjęcie ujrzy światło dzienne no trochę przesadzili nwm czy tą kartę zerżneli przypadkowo czy nie ale wiem ze przez to reddit wybuchł można nawet i spodziewać się sprawy w sądzie.

Nic by nie wyszło na światło dzienne jakby nie istniało coś takiego jak PTS i patch notes ;p.

A do tej nowej gry hirez nie mam jeszcze zdania

Opublikowano

Do robienia tej karty hirez zatrudnił kogoś z poza obrębu ich firmy, dlatego wyszły takie buty.
Było mówione, że karta będzie zmieniana.

Opublikowano

Już kiedyś słyszałem o ,,podrabianiu" przez hirez bogów do smita od znajomych, że sun wukong czy coś.

No jak widać to fakt. 

Patrząc na gameplay to ta hirezowa jest funta kłaków nie warta.

Opublikowano

Smite według mnie upada i to jest fakt. Każdy nowy champion ma takie same umiejętnosci jak inne... 0 pomysłów do tego te właśnie plagiaty...

tylko Ravanna jest taki nijaki i prawie wszyscy magowie a tak po za tym nie widzę problemu

ulty cassio i medusy

mnie tu nie było :x

no to może teraz w drugą stronę co? 

wasz cały Vel'koz ma taki ult jak nasz Anubis a miał go pierwszy i co magia?

lol ściąga od SMITE?

Opublikowano

Z tego co się orientuję to masterowanie postaci lol zapożyczył od smite`a. Każdy od każdego bierze i tak jest ze wszystkim.

LukaSuper.png

Opublikowano

Z tego co się orientuję to masterowanie postaci lol zapożyczył od smite`a. Każdy od każdego bierze i tak jest ze wszystkim.

no też prawda ale jak lol to zrobił nikt prawie nie zwrócił na to uwagi a jak jest w drugą stronę to jest wielkie halo 

Opublikowano

A są w Smite jakieś ciekawsze postacie, które powiedzmy mają możliwość zmiany formy (Nidalee), których umiejętności polegają na przyzwanych obiektach (Azir), tworzenie marionetki z przeciwnika (Mordekaiser) itp.? Cokolwiek, co wymaga wysokich umiejętności pod względem mechaniki? :v

Opublikowano

Akurat maestrie w lolu były ideą community z 2k11, a że rito ma refleks szachisty po zawale to wprowadzili to dopiero niedawno xD

btw @Lukora nikt tu nie pisze że smite jest c*****y więc nie sraj ogniem, stwierdzamy że po prostu ktoś ze studia hirezu na chama pomysły kradnie, a ty sie miotasz jak ciapak na widok katolika...

Opublikowano

A są w Smite jakieś ciekawsze postacie, które powiedzmy mają możliwość zmiany formy (Nidalee), których umiejętności polegają na przyzwanych obiektach (Azir), tworzenie marionetki z przeciwnika (Mordekaiser) itp.? Cokolwiek, co wymaga wysokich umiejętności pod względem mechaniki? :v

tylko zmiany formy są z tego co napisałeś. Pod względem mechaniki postacie ze Smite są zdecydowanie bardziej wymagające :v

top: Change bo ma większe cycki :v

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

tylko zmiany formy są z tego co napisałeś. Pod względem mechaniki postacie ze Smite są zdecydowanie bardziej wymagające :v

top: Change bo ma większe cycki :v

To w Smite kiteowanie nie polega na trzymaniu klawisza do ruchu i LPM? :v
Opublikowano

A czy w lolu jest może jakaś postać, która używa portali hmm...

Opublikowano

A czy w lolu jest może jakaś postać, która używa portali hmm...

Rek'Sai (tunele w ziemi), Bard (portale przez ściany), Zzrot portal (przedmiot, z którego po postawieniu wychodzą potworki).

Opublikowano

Jakie fanboje ja jebie
918291439626950917524.gif

Zapoznajcie się najpierw z lolem potem piszcie w tym temacie.

Opublikowano

miałem bardziej tu na myśli to, że w smajcie "nie widzisz pleców" i trafianie skillami jest znacznie trudniejsze. :)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Rek'Sai (tunele w ziemi), Bard (portale przez ściany), Zzrot portal (przedmiot, z którego po postawieniu wychodzą potworki).

No widzisz, a u nas jedna postać może sobie stawiać portale w ścianach, ziemi, i przez różne obiekty, yolo. 

Z całym szacunkiem do Ciebie, ale porównywanie mechaniki Smite i LoL'a jest śmieszne. W ogóle co tu porównywać? Widok z góry, jakieś małe postacie, które nijak mają się do tego, co pokazuje Riot i ogólnie mega ubogi i słaby system poruszania się ? :v I to chcesz porównywać do widoku TPS, dynamicznych akcji, świetnych animacji i zajebistych map? Proszę Cię. ;)

Co do samych kart. Widziałam i Harper już się w tej kwestii wypowiedziała. I nie rób z LoL'a bóg wie czego, bo odstaje od innych gier i to mocno. 

Opublikowano

Porównywanie mechaniki gry lola i smite jest dla debili

Są to zupełnie dwie różne gry i nie widze sensu dyskusji.

Co nie zmienia faktu że smite to gra dla no skilli, trafie kogoś z np q nidalee albo klatką morgany w lolu jest dość trudne, a uniknięcie tego także. W smite nie ma czegoś takiego jak omijanie spelli przeciwnika tylko jest używanie ich. Konsensusem tej wypowiedzi jest to że smite jest dla ciot ponieważ postacie nie mają mechaniki i gdyby dodali postać taką jak Azir (mogą nawet wszystko podpierdolić) to nikt za huja nie umiałby tym grać. No może z master tieru coś by umieli.

@Edit
Dodam tylko że smite skończył się z 7 miesięcy temu xD <-- nie jestem pewien czy 7 mieś temu ale jestem pewien że skończył się kiedy te pierwsze skrzynki z odysei się skończyły i zaczeli dawać nowe. To był cios przez który wiedział że community ucierpi i przeszedłem na lola

@Edit

Wow 3 lajki ale jestem fejmem kappa xD
btw @Zarax chodzi o to że zrównoważone w lolu jest unikanie i używanie speli nie to co w smite

Opublikowano

Porównywanie mechaniki gry lola i smite jest dla debili

Są to zupełnie dwie różne gry i nie widze sensu dyskusji.

Co nie zmienia faktu że smite to gra dla no skilli, trafie kogoś z np q nidalee albo klatką morgany w lolu jest dość trudne, a uniknięcie tego także. W smite nie ma czegoś takiego jak omijanie spelli przeciwnika tylko jest używanie ich. Konsensusem tej wypowiedzi jest to że smite jest dla ciot ponieważ postacie nie mają mechaniki i gdyby dodali postać taką jak Azir (mogą nawet wszystko podpierdolić) to nikt za huja nie umiałby tym grać. No może z master tieru coś by umieli.

@Edit

Dodam tylko że smite skończył się z 7 miesięcy temu xD

forum jest dla osób, które ukończyły 13 lat jak coś.

8can.png

Opublikowano

Hi-Rez stacza się na dno co raz bardziej i nie wiem czy nie zacznę grać w LoLa mocniej i lepiej.

Smite mnie też już nudzi, a te plagiaty jeszcze bardziej to niszczą.

Hirez jak nie weźmie się w garść straci wszystkich graczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...